Gordan-Dental KFT

Dr. Gordán Tamás

Fog- és szajbetegségek szakorvosa
Dento-alveolaris szájsebész szakorvos

Gordán-Dental Kft.

Szájsebészeti és Fogorvosi Magánrendelő
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 61.
Tel.: +36/30-936-2261

Gordán-Dental Kft.

Szájsebészeti és Fogorvosi Magánrendelő
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 61.
Tel.: +36/30-936-2261

A fogászati röntgenről ( kis- és panoráma röntgen)

Rendelőnkben, a biztonságos fogászati státusz megállapításához és a sikeres kezelések érdekében kis- és panoráma felvételeket használunk.

Miért lehet szüksége röntgenezésre?

A fogászati röntgen elengedhetetlen segítség olyan rejtett elváltozások felderítésében, melyeket a fogorvos egy szájüregi vizsgálat alkalmával nem tud diagnosztizálni. Ilyenek például a fogak egymás felé tekintő felszínén megindult szuvasodási folyamatok vagy a fogágybetegségek során kialakuló mély gyulladásos íny- és csonttasak képződések. Ilyen lehet még egy nem tökéletes gyökértömés következtében kialakult krónikus gyulladásos góc a fog gyökerének a csúcsa körül vagy egy régi fogtömés alatti szuvasodás. A fogászati röntgenek segítségével a fogorvos a különböző szájüregi cisztás elváltozásokat is képes diagnosztizálni.

Milyen típusú röntgenek léteznek?

Többfajta röntgen létezik. Van olyan, amelyik csak egy vagy több fogat és azok gyökereit mutatja meg, de egyszerre több fogról is készítenek felvételt. A legáltalánosabb röntgenek kis méretűek, amelyek általában a fogak és azt körülvevő csont állapotának az ellenőrzésére készülnek. Ezek néhány fogat mutatnak, de a gyökerek és a környező részek is látszanak rajta.

Vannak nagyobb méretű röntgenfelvételek, amelyek az egész szájat mutatják, beleértve az összes fogat és csontszerkezetet, amely fogakat tartja. Ezt hívják panoráma röntgennek.

Rendelőnkben a SOREDEX cég Cranex Novus típusú Digitalis Panoráma Röntgenkészülékét használjuk, mely 9 mp. alatt minimalis sugárterheléssel elkészíti a felvételt, amelyet program segítségével számítógépen értékelünk ki. Nagy felbontású kiválló minőségű képen a legkisebb elváltozások is diagnosztizálhatók.

A berendezés felnőtt- és gyermek (avagy, kiskoponyájú felnőtt) panoráma, valamint állkapocs-izületi felvételezési programmal rendelkezik.

Képek:

Digitális Panoráma Röntgen felvétel Digitális Panoráma Röntgen felvétel

Átfogó fejlesztés a Gordan-Dental KFT-nél